De voordelen van een interim opdracht

Ben je van plan om een interim opdracht aan te nemen? Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een vacature op dit gebied aanbieden. In vrijwel iedere sector is immers extra kennis nodig om de werkzaamheden beter uit te laten voeren. De verschillende vacatures kun je vaak terugvinden bij een vacaturewebsite. Een van de vacature websites waar je altijd jouw nieuwe opdrachten kunt vinden is Headfirst. Alleen moet je dan wel goed weten welke voordelen je kunt behalen aan deze opdracht. Onderstaande informatie zet daarom een aantal voordelen voor jou op een rij, zodat je aan de slag kunt. 

 

Een interim opdracht voor een groter netwerk 

Een van de voordelen van een interim opdracht is dat je jouw netwerk gaat vergroten. Als interim medewerker krijg je namelijk te maken met verschillende bedrijven. Je leert veel nieuwe mensen kennen en kunt binnen jouw sector altijd een netwerk opbouwen. Daarbij ben je ook afhankelijk van dit netwerk om nieuwe opdrachten binnen te halen. Tevens bouw je meer ervaring en expertise op. Je wordt vaak ingehuurd op basis wat je al kunt, maar er zijn altijd zaken die verder kunnen ontwikkelen. Door bezig te blijven binnen jouw sector leer je iedere keer wat nieuws en heb je de mogelijkheid om jouw kennis te vergroten. 

 

Veel diversiteit binnen de werkzaamheden 

Een interim opdracht is ook altijd divers. Je komt voortdurend op nieuwe plekken en geen dag zal er hetzelfde uit komen te zien. Bij iedere opdracht leer je de processen van een bedrijf kennen en ga je verbeteringen aanbrengen op basis van jouw kennis. Dit zorgt er ook voor dat je veel flexibeler gaat worden. Je moet je immers steeds weer aan een nieuwe organisatie aanpassen. Dit brengt ook als voordeel met zich mee dat je, wanneer je besluit toch in dienstverband te gaan werken, weet welk bedrijf het beste bij je gaat passen. 

 

Een mooie verdienste opbouwen 

Een interim opdracht geeft jou ook altijd de mogelijkheid om meer te verdienen dan de collega’s in vast dienstverband. Je wordt namelijk per uur betaald en zit niet vast aan een vast maandbedrag. Je kunt jouw eigen tarief hierbij vaak vaststellen, waardoor het al snel een mooi bedrag op kan leveren. Wel moet je hierbij rekening houden met de kosten voor onder andere verzekeringen en het pensioen. Over het algemeen zul je echter toch een mooi bedrag over gaan houden en profiteer je van de voordelen. 

 

Op zoek naar opdrachten 

Ondanks dat er veel voordelen aan een interim opdracht verbonden zitten, moet je ook rekening houden met de keerzijde. Je werkt in dit geval als ZZP’er tijdelijk aan opdrachten. Je moet daarom actief bezig blijven om nieuwe opdrachten binnen te halen. Als je dit niet doet, zul je ook geen inkomen blijven houden en kan het lastig worden. Zorg er daarom voor dat je jouw netwerk weer benut om de volgende opdracht te krijgen en je een goede overlap krijgt. Zo heb je altijd de vrijheid om jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren.